Kezdőlap (Bőrkeményedés)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Bőrkeményedés
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bőrkeményedés

minden előzőkövetkező

 • Ha kellőképpen ecetes vízben áztatja lábait, felpuhulnak a bőrkeményedések és könnyebben eltávolíthatók.
 • A bőrkeményedést a következőképpen távolíthatjuk el a lábunkról: Konyhasót keverjünk össze egy kis vízzel, hogy sűrű oldatot kapjunk, majd helyezzük a beáztatott lábunk bőrkeményedésére. Kicsit hagyjuk állni, majd körömkefével megdörzsölve súroljuk le.


 • A tengeri sós peeling megszabadít bennünket a lábfejen, a lábujjakon és a sarkon lévő bőrkeményedésektől, és ismét simává és lággyá teszi a bőrt. Három evőkanál sót keverjünk össze kevés tejjel, hogy sűrű masszát kapjunk. A lábfejet legalább öt percig áztassuk meleg vízben, és azután erőteljesen dörzsöljük be a masszával. Szükség esetén segítsünk rá körömkefével.
 • A megvastagodott bőrréteg eltávolítását meggyorsíthatjuk, ha az elszarusodott bőrt meleg szappanos vízben kefével vagy habkővel naponta ledörzsöljük. Utána megszárítjuk és glicerinnel vagy bőrpuhító olajjal bekenjük. A kezelést addig folytassuk, amíg a megvastagodott felület el nem tűnik.
 • Ha a bőrfelület állandó nyomását, dörzsölését megszüntetjük, és lábunk méretével, ill. alakjával egyező lábbelit viselünk, akkor a bőrkeményedés magától is megszűnik. Vegyük figyelembe, hogy a bőrkeményedés bármikor újraképződhet, ha az okot nem szüntetjük meg.
 • Ha a bőrkeményedés nagyon vastag és erős, pedikűrössel távolíttassuk el, saját magunk ne foglalkozzunk kivágásával, mert könnyen sérülést okozhatunk a bőrön.


 • Lásd még: Ecet, Glicerin, Körömkefe, , Szépségápolás, Tyúkszem

  előző Előző (Bőrkárpit) ** (Bőrkendő) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező