Kezdőlap (Citromfa)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Citromfa
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Citromfa

minden előzőkövetkező

 • Rendszeresen öntözzük. Nyáron hetente három-négy alkalommal locsoljuk. Leveleit vízzel naponta többször is megpermetezhetjük. Télen elegendő a két-három öntözés is. Az öntözővíz a levegő hőmérsékleténél legalább 2-3 C fokkal legyen magasabb.
 • A citromfát a szobában világos és napos helyen tartsuk, de a tűző naptól óvjuk. Télen lehetőleg fűtetlen vagy alig fűtött helyen tároljuk. Májustól szeptember közepéig a szabadba is kitehetjük. Számára a félárnyékos hely a legjobb.


 • Az érett citromból kiszedett és elvetett magból citromfa nevelhető, ha jó földkeverékbe ültetjük, és a beöntözést követően üveglappal letakarjuk, hogy ne száradjon ki, ill. egyenletes hőmérsékleten legyen. Ha az első levelek kibújtak, a citromfácskát óvatosan ültessük át cserépbe.
 • A citromfa egészséges fejlődése csak érett földben várható. Jó földkeveréket lombföldből, melegágyi földből és homokból készíthetünk. A cserépben biztosítsuk a felesleges öntözővíz jó elvezetését. A cserép aljára, a kifolyónyíláshoz helyezzünk kisebb kavicsokat, és fedjük le homokkal. A citromfa átültetését tavasszal végezzük.


 •  

  előző Előző (Citrom) ** (Citromfű) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező