Kezdőlap (Dagasztás)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Dagasztás
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z



Tudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagasztás

minden előzőkövetkező

  • A tészta dagasztásághoz a kovászt mindig külön készítsük. Ha megkelt, azonnal dolgozzuk fel, különben erejét veszti.
  • A dagasztáshoz mély tálat vagy teknőt használjunk, mert ezekben könnyebb összegyúrni a tésztát. A dagasztást addig folytassuk, amíg a massza teljesen sima nem lesz, nem hólyagzik, és nem válik le könnyen az edény faláról. Ha tészta nem elég lágy, langyos tejjel vagy vízzel hígítsuk, és újból dagasszuk.


  • Ahhoz, hogy a kelt tészta könnyű legyen, dagasztással kell kidolgoznunk. Kétszer kell dagasztanunk. Az első dagasztáskor az anyagot összedolgozzuk, a második alkalommal a megkelt tésztát feldolgozásra készítjük elő. A dagasztást lehetőleg 25 C fok körüli hőmérsékleten végezzük.
  • A dagasztást legjobb két kézzel végezni. Amikor a tészta már összeállt, gyúrással, nyomkodással formázzuk kerek cipóvá. Deszkán vagy tálban letakarva kelesszük. Ha több részben kívánjuk majd feldolgozni, akkor kelesztés előtt válasszuk több részre.


  • Lásd még: Bukta, Citromhéj

    előző Előző (Csúszós út) ** (Dália) Következő következő



    Ugrás: Összes tipp


    minden előzőkövetkező