Kezdőlap (Fehérítés)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Fehérítés
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fehérítés

minden előzőkövetkező

 • Az erősen megsárgult fehérneműt vagy vászonanyagot célszerű hypóval fehéríteni. Hígítás nélkül azonban sohase használjuk! Selyem és gyapjú fehérítését csak nátriumperbonáttal végezzük. A fehérítés mindig rövid ideig tartson!
 • Ne használjunk klórtartalmú fehérítőt színes vagy festett anyagokhoz, gyapjúhoz, selyemhez, műselyemhez, impregnált ruhaneműhőz, és olyan textilanyagokhoz, melyekben a fehérítő roncsolja a rostokat. Mosás előtt feltétlenül nézzük meg a mosásra kerülő ruhadarab kezelési utasítását!


 • Kitűnő fehérítő a napfény. Ha ruhát a napra tesszük száradni, ugyanolyan hatást érünk el, mint a fehérítőszerekkel. Festett nylont, selymet és gyapjút azonban ne fehérítsünk a napon, mert ennek hatására ezek az anyagok megsárgulnak, törékenyek lesznek.
 • Ha a fehérítést hypóval vagy hidrogénperoxiddal végezzük, akkor az elsőmosás után tegyük. A hypó használatakor gondoskodjunk alapos öblítésről, mert a visszamaradó szer károsítja az anyagot. Jó és kényelmes fehérítőszer viszont a hidrogénperoxid. A visszamaradó szer sem okoz gondot.
 • Csak olyan ruhaneműt szabad fehéríteni, amelyik elviseli a fehérítést, és szebb lesz tőle.


 • Lásd még: Hernyóselyem, Hidrogénperoxid, Mosás, Zongorabillentyű

  előző Előző (Fehérbors) ** (Fehérmártás) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező