Kezdőlap (Glicerin (2))
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Glicerin (2)
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glicerin (2)

minden előzőkövetkező

 • A fűfoltot többszöri glicerines dörzsöléssel ki lehet venni.
 • Selyemszövetből a hígított szesz tünteti el a csokoládéfoltot. Makacsabb szennyeződés esetén glicerin, szalmiákszesz és víz oldatát (20 gr glicerin, egy evőkanál szalmiákszesz, 20gr víz) használjuk. A kitisztított helyet néhányszor meleg vízzel öblítsük.


 • Ha vízzel megfelelően hígítjuk, jól bőrpuhító szer. Hígítás nélkül a bőrt szárazzá teszi, mivel igen erős a vízelvonó tulajdonsága. Bőrünk puhítására nyolc rész glicerint két rész vízzel hígítsunk. Fölösleges a hígítás, ha vizes kezünkre néhány cseppet öntünk, majd jól elkeverjük.
 • A kimosott gyapjúholmit langyos vízben öblítjük, majd kinyomkodjuk, ezután törülközőn vagy tiszta ruhán fektetve szárítjuk. Ha nedvesen kihúzogatjuk, kisimítjuk és így szárad meg, vasalásra nincs szükség. A filcesedést úgy előzhetjük meg, hogy az utolsó öblítővízhez egy teáskanálnyi glicerint keverünk.
 • Az illatszer maradványait dörzsöld be glicerinnel, hagyd állni 3-4 órát, majd szappanos hideg vízben mosd ki.
 • A lakkcipőt használat után mindig tartsuk sámfán, vagy tömjük ki papírral, hogy a felsőrésze ne törjön meg. Úgy tegyük el, hogy ne érjenek egymáshoz. Legjobb puha ruhába becsavarni külön-külön mindegyiket. Ha a cipőt nem használjuk, kenjük be fehér vazelinnal vagy glicerinnel. Így nem szárad ki és nem töredezik.
 • Jó megoldás, ha cipőnk belsejét felgőzöljük, a bőrt hagyjuk jól megpuhulni, majd a cipőt felhúzzuk, s a lábunkon megszárítjuk. A cipő belsejébe hideg vizet is önthetünk, amit rögtön folyassunk is ki belőle. Ezután húzzuk a lábunknak megfelelő méretű sámfára, kívülről pedig töröljük át vizes ronggyal, majd hagyjuk megszáradni. Végül a megszáradt a cipőt kenjük be vékonyan glicerinnel. Kb. egy hét alatt a megfelelő méretűre tágul.
 • Ha régi dugót használunk és szaga van, 5%-os glicerines langyos vízben áztassuk, amíg elveszti a szagát. Ezt követően langyos vízben jól mossuk ki. Ha szükséges, körömkefével is keféljük át. A régi dugó így újból felhasználható lesz.
 • Bőrkeményedés: A megvastagodott bőrréteg eltávolítását meggyorsíthatjuk, ha az elszarusodott bőrt meleg szappanos vízben kefével vagy habkővel naponta ledörzsöljük. Utána megszárítjuk és glicerinnel vagy bőrpuhító olajjal bekenjük. A kezelést addig folytassuk, amíg a megvastagodott felület el nem tűnik.
 • Jó megoldás, ha szűk cipőnk belsejét felgőzöljük, a bőrt hagyjuk jól megpuhulni, majd a cipőt felhúzzuk, s a lábunkon megszárítjuk. A cipő belsejébe hideg vizet is önthetünk, amit rögtön folyassunk is ki belőle. Ezután húzzuk a lábunknak megfelelő méretű sámfára, kívülről pedig töröljük át vizes ronggyal, majd hagyjuk megszáradni. Végül a megszáradt a cipőt kenjük be vékonyan glicerinnel. Kb. egy hét alatt a megfelelő méretűre tágul.

 • Még több "Glicerin" tipp: 1 2 3 4 5

  Lásd még: Ablaktisztítás, Ablaküveg, Ajak, Ásványvíz, Autóápolás, Autómosás, Befagyott ablak, Benzin, Bőrcipő, Bőrkabát, Bőrkárpit, Bőrkeményedés, Bútortisztítás, Cipő, Citromlé, Cukor, Csersavfolt, Csizma, Csokoládéfolt, Diófolt, Dugó, Ecet, Étolaj, Fagyálló, Fagymentesítés, Fenyő, Fenyőfa, Folttisztítás, Fűfolt, Gargalizálás, Gumicsizma, Gumitömítés, Gyapjú, Gyapjúholmi, Hajápolás, Hajkorpa, Hajszárító, Hintőpor, Illatszer, Jég, Kakaófolt, Karosszéria, Kávéfolt, Körömkefe, Kötöttáru, Lakkcipő, Lenolaj, Mélyhűtő, Méz, Mézhamisítás, Mosás, Mustár, Mustárfolt, Nátha, Nikotinfolt, Orrdugulás, Öblítés, Porosodás, Rekedtség, Ricinus, Ricinusolaj, Sós víz, Sörfolt, Szalmakalap, Szalmiákszesz, Szappanos víz, Szemüveg, Szemüveg bepárásodása, Szilikon, Szűk cipő, Tea, Teafolt, Tejfolt, Terpentin, Tojásfolt, Tükör, Zselatin, Zsírfolt

  előző Előző (Glaubersó) ** (Gloxinia) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező