Grillezés

  >> Tippek >> Grillezés
minden  előző  következő  

  • Ha jobb ízt szeretne adni a sasliknak és a grillezett húsoknak vagy halnak, dobjon néhány szárított fűszert, pl. édesköményt, kakukkfüvet, csombort, babérlevelet vagy szőlőhajtást a faszénre. Ezek kellemes aromát árasztanak, amely behatol a húsba is.
  • Intenzívebb ízeket kapunk, ha közvetlenül a sütés előtt még egyszer fűszerezzük a húsokat!
  • Ne sértsük meg a húsok felületét, mert így az ízletes húslé kifolyhat belőlük.
  • Az olajban pácolt húsokat sütés előtt jól csöpögtessük le, hogy ne kapjon lángra a faszén.
  • A grillezésre szánt halat ne szurkáljuk meg, mert különben a sütésnél az értékes levek kifolynak. Ezért a rostra helyezés, a forgatás ne villával, hanem húsfogóval történjen.
  • Sütés előtt a grillsütőt mindig forrósítsuk meg, és csak azt követően tegyük a hússzeleteket a rostra, ill. a nyársat a forgatószerkezetre. Grillezéshez a hőmérséklet legyen magas és egyenletes, de ne legyen a kívántnál forróbb, mert akkor csak a hús külseje sül meg, a belseje viszont nyers marad.
  • A húst felszeletelve fűszerezzük meg, olajozzuk be. Zsírt ne használjunk! A zsírtól a hús könnyen megéghet, és a sült rossz szagú lesz. Grillezés előtt a húst ne sózzuk meg, mert a só a húsból kioldja a nedveket.
  • A grillt mindig forrósítsuk fel, mielőtt rátennénk az ételt. Ezáltal tudjuk megőrizni a hús szaftosságát, valamint a vitaminokat, ásványi anyagokat miközben szép piros, ropogós kéreg is keletkezik a felszínén.
  • Ne grillezzünk nitrites páccal érlelt húsokat, mert az egészségre ártalmas hatású anyagok keletkeznek benne.
  • Ha nincs grillsütőnk, grillezést forró sütőben is végezhetünk. Ilyenkor a húst sütés közben nem kell megforgatnunk, mivel mindkét oldala egyszerre sül.

  • Még több "Grillezés" tipp: 1 2 3 4




    © JoTudni.hu