Kezdőlap (Hashajtó)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Hashajtó
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hashajtó

minden előzőkövetkező

 • Hashajtót csak indokolt esetben tanácsos szedni! A hashajtóval való öngyógyítás pedig még indokolt esetben is káros lehet! Legjobb, ha orvoshoz fordulunk és kikérjük a tanácsát.
 • Makacsabb székrekedésnél a természetes eredetű keserűvizeket vegyük igénybe. A reggel, éhgyomorra megivott keserűvíz rövid időn belül kifejti hatását. De segíthet az is, ha 2 deci langyos vízbe egy kávéskanálnyi keserűsót feloldunk, és megisszuk.


 • Az átmeneti székrekedést természetes szerekkel próbáljuk megoldani. A legjobb hashajtó a tiszta víz. Ha reggel, felébredéskor tiszta vizet iszunk, hatása nem marad el. Hasonló eredményt érhetünk el a forralatlan, pasztőrözött tejjel is. A tejet célszerű lefekvés előtt langyosan meginni.
 • A kókuszlé vizelet- és hashajtó, valamint vértisztító hatású is egyben.
 • Idült székrekedés esetén is kerüljük a rendszeres hashajtószedést, mert a bélrendszer elveszítheti a béltartalom továbbításának és természetes kiürítésének képességét. Hashajtó helyett inkább fogyasszunk rostokban gazdag ételeket és a bélműködést serkentő anyagokat (pl. zsiradék, tej, szilva).
 • Hashajtó hatású gyógytea.
  Bengekéreg, bodzabogyó/virág, füstikefű, kökényvirág, lenmag, tárnicsgyökér.
  (A felsorolt gyógynövényeket 1:1 arányban alkalmazzuk.)
 • Az aszalt szilva jól bevált szer székrekedés ellen. Fogyasszunk naponta többször áztatott aszalt szilvát. A reggel éhgyomorra elfogyasztott jéghideg víz erősíti a hashajtó hatást.


 • Lásd még: Aranyér, Aszalt szilva, Bodza, Csipkebogyó, Fűszerezés, Gombamérgezés, Gyógytea, Kókuszlé, Rebarbara, Rekedtség, Vértisztítás

  előző Előző (Hasfájás) ** (Hasmenés) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező