Hurka

  >> Tippek >> Hurka
minden  előző  következő  

  • Sütés közben a hurkát szurkálni nem szabad, és csak óvatosan forgassuk, mert különben a bél könnyen elpattan, a töltelék szétfolyik. Forgatáshoz legjobb, ha falapátot használunk, és csak akkor forgassuk át, ha már szép pirosra sült.
  • Ha a hurka vékony, sütés előtt mártsuk forró vízbe, majd lassan, fokozatosan melegítve süssük. A vastag hurkát viszont előbb kenjük be hideg zsírral, és úgy tegyük be a nem túl forró sütőbe. Ha már felmelegedett, nagyobb tűzön süssük tovább, közben saját zsírjával locsoljuk. Így a hurka nem repedezik meg.

  • A hurka csak forrón ízletes! Ennek megfelelően tálaljuk.
  • Vérszegényben szenvedők fogyasszanak gyakran véres hurkát, mert az nagy mennyiségben tartalmaz alapvető tápanyagokat.
  • A megmaradt sült hurkát csak rövid ideig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, gyorsan romlik, hamar megsavanyodik, könnyen okozhat ételmérgezést. Lehetőleg annyit süssünk, amennyit mindjárt elfogyasztunk. Lefagyasztva ízváltozás nélkül 3 hónapig eláll.





  • © JoTudni.hu