Kezdőlap (Hurka)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Hurka
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z



Tudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hurka

minden előzőkövetkező

  • Sütés közben a hurkát szurkálni nem szabad, és csak óvatosan forgassuk, mert különben a bél könnyen elpattan, a töltelék szétfolyik. Forgatáshoz legjobb, ha falapátot használunk, és csak akkor forgassuk át, ha már szép pirosra sült.
  • Ha a hurka vékony, sütés előtt mártsuk forró vízbe, majd lassan, fokozatosan melegítve süssük. A vastag hurkát viszont előbb kenjük be hideg zsírral, és úgy tegyük be a nem túl forró sütőbe. Ha már felmelegedett, nagyobb tűzön süssük tovább, közben saját zsírjával locsoljuk. Így a hurka nem repedezik meg.


  • A hurka csak forrón ízletes! Ennek megfelelően tálaljuk.
  • Vérszegényben szenvedők fogyasszanak gyakran véres hurkát, mert az nagy mennyiségben tartalmaz alapvető tápanyagokat.
  • A megmaradt sült hurkát csak rövid ideig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, gyorsan romlik, hamar megsavanyodik, könnyen okozhat ételmérgezést. Lehetőleg annyit süssünk, amennyit mindjárt elfogyasztunk. Lefagyasztva ízváltozás nélkül 3 hónapig eláll.


  • Lásd még: Hurka sütése, Kakukkfű, Kapor, Majoránna

    előző Előző (Hungarocell) ** (Hurka sütése) Következő következő



    Ugrás: Összes tipp


    minden előzőkövetkező