Kezdőlap (Hűtőszekrény)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Hűtőszekrény
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hűtőszekrény

minden előzőkövetkező

 • Amikor tudod, hogy például holnapra, vagy holnaputánra ki kell olvasztanod valamit a fagyasztóból. Akkor vett ki még ma a fagyasztóból és rakd át a hűtőbe. Ez hűti a hűtőt (kevesebbet fog fogyasztani), és nem kell meleg vizet használnod a kiolvasztáshoz.
 • A hűtőbordák tisztítása: A hűtőszekrény hátoldalán elhelyezett hűtőbordák elszennyeződése ugyanazt jelenti, mintha a fagyasztó berendezést meleg környezetben helyeznénk el, azaz a hűtőtérbe meleg levegőt szállítanánk, ezzel rontjuk a hűtőrendszer hatásfokát és megnöveljük az áramfelhasználást. A csőkígyót ezért minden félévben tisztítani kell (a legjobb porszívóval leszívni a port).


 • Legyen mindig kéznél, illetve a kamrában, vagy a hűtőszekrényben, gyümölcs és zöldségféle.
 • A fagyasztóládák a fagyasztószekrénnyel szemben kevesebb energiát igényelnek ugyanolyan nagy rakodótér esetén is.
 • Az ajtótömítő szalagja az ajtó kerülete mentén nem tömít kifogástalanul, a zárt ajtó ellenére lassú, de állandó levegő-beáramlás jön létre, ami folyamatosan "szállítja" a hűtőszekrény belsejébe nemcsak a hőt, hanem a nedvességet is. A készülék gyorsan bederesedik. Az ajtópántok utánaállításával vagy a tömítőszalagok cseréjével elháríthatjuk a hibát - energiát takaríthatunk meg.
 • A leolvasztás, ill. a tisztítás idejére kiszedett élelmiszert rakjuk hűtőtáskába, esetleg egy nagy edénybe, szorosan egymás mellé fektetve, és burkoljuk fóliába. A készüléket a villásdugó kihúzásával áramtalanítsuk, az ajtaját pedig nyissuk ki. A lefolyó piszkos vizet edénybe fogjuk fel, ill. ronggyal itassuk fel.
 • Ha már a hűtőlamellákra jég rakódott rá - csökkentve a hűtés hatásfokát - automatikus leolvasztás hiányában, mi magunk gondoskodjunk az időnkénti leolvasztásról.
 • Ne vedd föl a hűtést a maximumra. A 7 fok körüli hőmérséklet elegendő.
 • A hűtő felállítási helye: A hűtő- és fagyasztókészülék felállítására lehetőleg hűvös helyet válasszon ki, amely nincs napsütésnek kitéve és nincs közelében tűzhely vagy egyéb fűtés. A magasabb környezeti hőmérséklet mindig megnövekedett energiaigényt is jelent.
 • A zöldségeket, salátákat és gyümölcsöket a hűtőszekrény alsó részében, az alsó lap alá célszerű elhelyezni.

 • Még több "Hűtőszekrény" tipp: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

  Lásd még: Alufólia, Banán, Benzin, Cékla, Citrom, Citromhéj, Citromlé, Dióbél, Ecet, Egres, Élesztő, Energiatakarékosság, Ételtárolás, Étolaj, Fagyasztás, Fagyasztott étel, Fagylalt, Fejes saláta, Felvágott, Film, Fokhagyma, Fokhagyma szag, Forró víz, Fűszer, Glicerin, Gomba, Gumitömítés, Gyógytea, Gyömbér, Gyümölcs, Gyümölcstárolás, Habverés, Hagyma, Házipatika, Hintőpor, Hurka, Hús, Húsvásárlás, Illatszer, Jégtelenítés, Karalábé, Kelt tészta, Kenyér, Kínai kel, Kivi, Konyha, Konyharuha, Kozmetikum, Majonéz, Maradék étel, Margarin, Marhahús, Mazsola, Mélyhűtő, Narancs, Paradicsom, Parfüm, Penész, Rántás, Retek, Rizs, Sajt, Sminkelés, Sós víz, Sütemény, Sütés, Szappanos víz, Szódabikarbóna, Tej, Testápoló ampulla, Tojástárolás, Torma, Uborka, Újságpapír, Vaj, Velő, Vitamin, Vöröshagyma, Zeller, Zöldbab, Zöldség, Zsír, Zsírfolt

  előző Előző (Hűtőfolyadék) ** (Hüvelyesek) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező