Kezdőlap (Inhalálás)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Inhalálás
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inhalálás

minden előzőkövetkező

 • Az inhaláció megkezdése előtt hajunkat kössük be, arcunkat krémezzük be, szemünkre tegyünk vattacsomót, vagy behunyt szemmel inhaláljunk, mert a forró gőz bántja az arcbőrt és a szemet. Kezelés után arcunkat puha kendővel töröljük szárazra, ha szükséges, krémmel is kenjük be. Közvetlenül inhalálás után ne menjünk az utcára.
 • Kisgyerekek inhalálása csak szülői felügyelettel történhet. Legjobb, ha szülő is beül a gőzsátorba. Így elkerülhető, hogy a forró folyadék balesetet okozzon. Biztonságosabb megoldás, ha a kisgyerek inhalálására zártabb edényt (pl. teáskannát) használunk.


 • Az otthoni inhalálás legegyszerűbb módja, ha a gőzölgő tál vagy fazék fölé hajolva belélegezzük a párolgó gőzt, s közben fürdőlepedőt húzunk a fejünkre, nehogy a gőz elillanjon. A vizet különféle gyógyteákkal vagy más anyagokkal (pl. konyhasóval) dúsíthatjuk. Előfordulhat, hogy az inhaláláshoz az orvos ír elő gyógyszert.
 • A köhögés csillapítására és a köpetürítés elősegítésére hatásos szer az inhalálás. Erre a célra legjobb a hársfa- vagy fodormentatea használata. Száraz köhögés esetén a hagymatea is segít. Igyunk meg napi egy liter hagymateát.
 • Az edényt sohase töltsük tele, mert veszélyes lehet. Fejünket pedig legalább 2o-25 cm-re tartsuk a tál fölött. Egy-egy alkalommal az inhalálás ne legyen hosszabb három percnél. Naponta legfeljebb 3-5 esetben ismételjük meg. Ha inhalálás közben szorító érzésünk támad, a fürdőlepedőt feltétlenül emeljük meg néhányszor!


 • Lásd még: Köhögés

  előző Előző (Inggomb) ** (Intarzia) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező