Szúnyog ellen

  >> Tippek >> Szúnyog ellen
minden  előző  következő  

 • Mérsékelten hatásosak a szúnyogűző mécsesek, amelyek a bennük levő illatanyagok felszabadulása útján érik el a kívánt hatást. Ne feledkezzünk meg a réges-régi enyves papírról sem, amely megfogja a legyek mellett a szúnyogokat is.
 • A szúnyogriasztó spirál riasztó hatását füstjével éri el. Szélvédett helyen akár nyolc órán keresztül izzik, elriasztva, távol tartva a szúnyogokat. Ha nem használjuk el, elolthatjuk, később újra használhatjuk. Sajnos szabadban már egy enyhe légáramlás is gyakorlatilag hatástalanítja őket, szobában pedig kellemetlen a füstjük.

 • A nyílászárókra kerettel felszerelt szúnyoghálók alkalmazkodnak az ablak-, és ajtótípusokhoz, ezért szinte észrevehetetlenek. A nyílászárók külső felületére kell felszerelni.
 • A pollenszűrős szúnyogháló - hála különleges textilfelületének - kémiai segédeszközök nélkül a bejutó virágpor mennyiségét kb. 80%-kal csökkenti, nagy segítséget nyújtva ezzel az allergiásoknak.
 • A folyadékos párologtató konnektorba dugva, a hozzá kapható folyadék vagy illóolajait párologtatja folyamatosan, akár két hónapig is védelmet nyújtva a szúnyogok ellen, még lámpafény vagy nyitott ablak mellett is. Ezek között vannak olyan típusok, amelyeknek semmiféle szaguk nincs, működésük szinte észrevehetetlen, mégis nagyon hatásosak. A folyadék utánpótlása viszont nem olcsó, olykor megközelíti egy komplett készülék (folyadéktartállyal együtt) árát. Hatékonyságát tekintve viszont még mindig ez látszik a legjobb vételnek.
 • Talán a legrégebbi és legelterjedtebb a szúnyogháló. Létezik normál és tetőablakra egyaránt alkalmazható öntapadós szúnyogháló. Van ugyanez különleges fényvisszaverő felülettel, amely a hőségben érezhető hőmérséklet-csökkenést is eredményez.
 • Régi és jól bevált szerek a különféle légy- és szúnyogirtó aeroszolok. Ezeket magasba tartva lassú szórással használhatjuk. Elsősorban akkor érdemes elővenni, ha a helyiségben megbúvó szúnyogok vannak, akik éjjel, sötétben szeretnek támadni. Rendszerint ezek is kellemetlen szagúak.
 • Az UV sugaras készüléket többen nem ajánlják szabadtéri használatra, mert magához vonzza, és elpusztítja a hasznos rovarokat is, általában mégis inkább így használják őket.
 • Babakocsira, bölcsőre, mózeskosárra rugalmas gumiszegéllyel egyszerűen felrakható szúnyogháló, alatta a baba anélkül lehet friss levegőn, hogy rovarcsípéstől kellene tartanunk.
 • Az elektromos készülékek külön csoportját képezik az UV fénycsapdák. Egyaránt hatásosak legyek és szúnyogok ellen. Kb. két méter magasságban ajánlatos elhelyezni, ahol a repülő rovarokat könnyebben magához vonzza fényével, majd nagyfeszültségű áramával elégeti őket.

 • Még több "Szúnyog ellen" tipp: 1 2

   
  © JoTudni.hu