Kezdőlap (Tarack)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Tarack
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarack

minden előzőkövetkező

 • A tarack (tarackbúza) rendkívül makacs gyomnövény, de kiirtható. Fontos, hogy a tarackot rögtön felbukkanásakor eltávolítsuk.
 • Ha gyommentesítettük a területet, igyekezzünk azt karbantartani. A felső réteg gyakori kapálásával, könnyű felsarabolásával akadályozhatjuk meg, hogy a növény újból megtelepedjen. De az se rossz, ha az első évben olyan növényeket ültetünk, melyek elnyomják a gazt (rozst, repcét vagy zöldtrágya-növényeket).


 • A tarack irtására vegyszeres megoldást is alkalmazhatunk. A felásott területet (ültetés, vetés előtt) permetezzük le vízben feloldott Glialka nevű gyomirtó szerrel. A permetezés hatásárra a tarack hajtásai elszáradnak, gyökerei pedig elpusztulnak. A szer a leveleken keresztül szívódik fel.
 • A tarack elleni védekezésben eredményesen használhatjuk a fekete fóliás takarást is. Ez a módszer azonban csak kisebb felületeken előnyös, ill. gazdaságos.
 • Legjobb a tarackos területet felásni, s eközben minden gyomot eltávolítani. Ne hagyjunk egyetlen gyökeret sem a talajban, mert a bennmaradó gyökér újból kihajt. Az összegyűjtött gyomot mindig égessük el.


 • Lásd még: Gyógytea

  előző Előző (Tápoldat) ** (Tarkalevél) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező