Kezdőlap (Tubarózsa)
Tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár.  
Kezdőlap  Tippek  Tudta-e  Javaslat  Impresszum  Adatvédelem   
 
 
Kezdőlap >> Tippek >> Tubarózsa
Tippek

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W ZTudta-e?

A B C D
E F G H
I J K L
M N O P
R S T U
V W Z


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tubarózsa

minden előzőkövetkező

 • A tubarózsát nyáron szükség szerint öntözzük. Hetenként 1-2-szer tápoldatozzuk. Azon tövek öntözését, amelyeken virágzat nem fejlődött, október-novemberben fokozatosan szüntessük be és szárazon teleltessük őket.
 • Az anyahagymáról leválasztott (vagy vásárolt) hagymákat nyáron napos helyre, a kertbe vagy az erkélyládába, jó minőségű földkeverékbe ültessük, bőségesen öntözzük. Az ily módon nevelt növények csakhamar kifejlődnek, azonban többnyire csak a következő évben virágoznak. Előfordulhat viszont az is, hogy az elültetett hagyma csak egyszer virágzik és többet nem. Az ilyen növények általában szobai tenyésztésűek.


 • A tubarózsa hagymájáról enyhe csavarással könnyen leválasztható a szár maradványa és ledörzsölhetőek az elszáradt gyökérrészek is.
 • Elvirágzás után, az első fagyok megjelenésekor, amikor már elpusztul a tubarózsa lombozata, a megmaradt tő részeket szedjük ki a földből, szárítsuk meg, majd a letisztított hagymákat fagymentes, száraz (de nem túl száraz) helyen teleltessük át.
 • Az anyahagymáról leválasztott (vagy vásárolt) hagymákat nyáron napos helyre, a kertbe vagy az erkélyládába, jó minőségű földkeverékbe ültessük. Az ily módon nevelt növények csakhamar kifejlődnek, de többnyire csak a következő évben virágoznak. Előfordulhat viszont az is, hogy az elültetett hagyma csak egyszer virágzik és többet nem. Az ilyen növények általában szobai tenyésztésűek.


 •  

  előző Előző (Trombitafolyondár) ** (Túlfűtött helyiség) Következő következő  Ugrás: Összes tipp


  minden előzőkövetkező